sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Mökkielämää

Mökillä päivät menevät omassa järjestyksessään. Hidasta heräilyä, aamupuuroa ja lastenohjelmia. Pihaleikkejä, kakkuja hiekkalaatikolla ja komeita kasoja santaa kaivurilla. Kotia ja kauppaa leikkimökissä, vilvoittavia pulahduksia rantavedessä. Grillausta ja päiväunia. Lisää ulkoilua, puuhastelua ja laiskottelua. Grillausta. Saunan lämmitystä, iltauintia. Pesut, pisut ja pusut. Äidin omaa aikaa.

Lapsi viihtyy mökillä. Leikit kaupungissa kotipihalla ovat toki kivoja, mutta mökillä on ihan omat jutut. Voi maalata terassia, tarvitaan vain vanha jogurttiämpäri, pensseli ja järvivettä. Tai sitten voi pestä puutarhatonttuja.  Kerätä käpyjä tai tehdä retken naapurin rantaan. Syödä metsämansikoita ja mustikoita omalta pihalta. Ja ruiskuttaa vesiletkulla vettä.

Entä äidin puuhat? Mökillä tai kotona, istun auringossa (paitsi helteellä) ja virkkaan isöäidinneliöitä. Paitsi mökillä on paljon muutakin puuhaa. Puiden kantamista, saunan lämmitystä, tiskiveden lämmittämistä ja vaikkapa ruohon leikkuuta.

Uusi elämä sujui ihan mukavasti reissun päällä, mutta ystävän mökkituliaiset laittoivat tahdonvoiman lujille. Pussillinen Fanipaloja katosi parempiin suihin, Hertan tavoin... Nyt ollaan siinä pisteessä, jolloin vanha minä antaisi retkahdukselle myöden ja lihoisi kaupanpäällisiksi pudotetut kaksi kiloa plus korot päälle. Huomenna siis, palataan ruotuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti