tiistai 12. heinäkuuta 2011

3. viikko

13.7.2011
paino      -1 kg ( yhteensä -2 kg, 23kg jäljellä)
vyötärö   - 0,5 cm ( yhteensä 1,5 cm, 10cm jäljellä)
BMI        31,2 (merkittävä lihavuus)

Tämän viikon punnitus tulee reissailun takia pari päivää etuajassa. Kiloja lähti taas yksi ja vyötärö kaventui 0,5 cm. Vyötärön ympärys on nyt 91 cm. Vaikka paino putoaa, alkuinnostuksen jälkeen saa todella tehdä tietoista työtä, että saa puntarin viisarin heilahtamaan alaspäin. Vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon ja välillä lähes unohdan, että olen karkkilakossa.

Olen syönyt viime päivinä noin 1800 kaloria päivässä. Ihmettelin, miksi paino silti laskee, vaikka syön aika paljon. Suomen Sydänliiton energiantarve laskurin mukaan kulutan noin 2400 kaloria päivässä. Joten kyllähän 600 kalorinkin energianvaje laihduttaa. Laskurin mukaan puolessa välissä urakkaa kulutan 2250 kaloria ja finaalin häämöttäessä enää 2100 kaloria vuorokaudessa. Täytyy siis pitää huolta siitä, että vähennän syömisiäni suhteessa uuteen painooni. Huomatkaa, mitä optimistisuutta!

En ainakaan toistaiseksi ole halunnut kertoa täällä painoani. Mielestäni painoindeksi kuvaa kokonaisuutta paljon paremmin kuin paino. Joku voi painaa saman verran kuin minä, mutta onkin 10 cm pidempi tai lyhyempi. Painoindeksi kertoo lisäksi painon terveellisyydestä enemmän kuin pelkkä paino.

Tänään lähden reissuun ihan itsekseni, määränpäänä Lappeenranta. Parin yön jälkeen palaan junamatkan jälkeen kotiin ja hurautan autolla mökille, jossa pieni muruni odottaa isovanhempien kanssa. Mökillä lomailemmekin sitten aina ensi viikon keskiviikkoon asti. Saa nähdä, miten projekti etenee reissussa, hyvien ystävien, hyvien ruokien ja juomien seurassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti