tiistai 30. kesäkuuta 2015

"Ei millään pahalla, mut äiti sut pitäis viedä laihdutettavaksi"

Aloitin taas uuden elämän. Siis dieetin. Tässä on se pieni ero niihin satoihin muihin uusiin alkuihin, että nyt todella aloitin sen ja olen jo viikon noudattanut ruokavaliota. Yleensä dieettini ovat loppuneet maanantaisin lounasaikaan mennessä tai viimeistään kahvitauolla ja kestäneet hyvällä menestyksellä sen pari tuntia.

Lasten myötä ne kilot tuppaavat kertymään. Niin kävi minullekin. Ja on näköjään sama, millä tavalla lapsensa saa. Lihoin 10 kiloa odotusaikana ja toiset 10, kun olin kotona poikani kanssa. Ja olen adoptioäiti :D

Viime maanantaina tapasin Cambridge-valmentajani ja siitä se sitten lähti. Olin tasolla 1+ (kolme keittoa, patukkaa tai pirtelöä päivässä + 200 kcal oikeaa ruokaa) tasan päivän. En vain pystynyt. Siirryin jo tiistaina tasolle kaksi ja mukaan tulivat jogurtti ja marjat, mikä pelastus. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että näillä kiloilla ja tällä kokemuksella en ole vielä tämän helpommin laihduttanut.

Keitot ja puurot eivät olleet oma juttuni, Mutta vaniljapirtelön syön aamulla maustamattomaan jogurttiin ja marjoihin sekoitettuna. Lisäksi syön karpalo- ja pahkinäpatukan, toisen lounasaikaan kasvisten kanssa ja toisen iltapalaksi marjojen ja jogurtin kanssa Ja miten taivaalliselta voikaan maistua päivän pääateriani päivällisaikaan. Syön eri kasviksia, juureksia, grillattua lihaa tai kanaa, savulohta, fetaa tai muita herkkujani kalorien rajoissa.

Ja mieliteot, niitä ei ole ollut oikeastaan ollenkaan. Ei myöskään päänsärkyjä tai migreeniä, josta tavallisesti kärsin monta kertaa viikossa. Dieetistä johtuvat päänsäryt ovat pysyneet poissa paljolla veden juomisella. Olo on mitä mainioin. Mutta ensimmäiset kolme päivää olivat haastavammat, Ajattelin ruokaa koko ajan ja odotin seuraavaa ateriaa kelloa vahtien. Neljäntenä päivänä helpotti, ei heikottanut ja näläntunnetta ei enää ollut.

Ja sitten tuloksia! Ensimmäisen viikon pudotus oli huikeat 4,3 kg. Tietty siinä ei vielä läski ole palanut nimeksikään, mutta nesteiden poistumisen myötä olo tuntuu jo kevymmältä. Vyötäröltä lähti 4,5 cm, lantiolta 2 cm ja reidestäkin 2 cm. Viskeraalirasva tippui normaalilukemiin ja BMI putosi 1,3 pinnaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Lähdemme neljän viikon päästä lomalle Kreetalle. Toivon, että matkaan mennessä olen pudottanut tavoitteestani kolmasosan. Olisi ihan mahtavaa, jos rantaan ajautuneen hylkeen sijasta näyttäisin enemmän kauan kadotetulta itseltäni.

Uuden elämäni toisena aamuna poikani kömpi viereeni. Katseli hetken vielä uneliasta äitiään ja totesi, että minut olisi syytä viedä laihdutettaksi. Oikeassa oli ja tässä sitä ollaan.

Ensi viikolla palaan ja kerron miten toinen viikko on mennyt.

Aurinkoa ja lämpöä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti