sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Painavaa asiaa

Elämäntaparemonttia on takana nyt kaksi viikkoa ja paino on pudonnut 3 kg ja vyötäröltä on kadonnut 4 cm.  (Ja väsyneen syksyn pahimmista lukemista paino on tippunut 5kg.) Erityisen tyytyväinen olen siihen, että koko tämän ajan olen ollut syömättä herkun herkkua ja juomatta pepsimaxia. Edes viinilasillista en ole ottanut. Karkkilakossa olen ollut pari kuukautta. Jo nyt huomaa, että olo on paljon energisempi, kun syö terveellisesti ja välttää sokereita. Luulen, että puoli kiloa kasviksia/hedelmiä/marjoja tulee helposti täyteen päivän aikana.

Ihan kamalan monta kiloa on vielä tiputtamatta, mutta siitä huolimatta jo kuuden voipaketin karistaminen antaa rutkasti motivaatiota.

Ensi viikolle on treffit sovittuna työterveyshoitajan kanssa. Omasta toiveesta käyn siellä parin viikon välein punnituksessa ja juttelemassa tästä projektista. Oli pakko ottaa tähän jokin ulkopuolinen ikään kuin pitämään selkärankaa kasassa.

Urheilutermein tahtotila on suuri. Poikasen kanssa leivottiin pipareita. Edes taikinaa en maistanut. Kaapeissa on joulusuklaita, eikä tee edes tiukkaa olla ilman, kun vieraille niitä tarjoan. Kylässä suklaajäätelön jättäminen väliin ei tuntunut missään. Tosin näin unta, että söin vahingossa poikani jättämän jätskin.

Tämän tahtotilan seurauksena tämän menneen viikon olotilaa voisi kuvailla sanoilla kärsimätön, äreä ja levoton. Eikä ole se aika kuukaudesta. Ainoa selitys, minkä keksin (ja nyt kaverit kyllä nauraa) on se, että en ole päässyt lenkille. Mulla on energiaa enemmän kuin aikoihin ja nyt se pitäisi purkaa jonnekin. Tai sitten mulla on se aika kuusta.

Tässä kohtaa laihduttamista olen yleensä voitonhuumassa repsahtanut ja palannut vanhoihin tapoihin ja lihonut yks kaks pudotetut kilot takaisin ja vähän ekstraa päälle. Nyt ei käy niin! Ainoa asia mikä vähän huolettaa on se, missä kohtaa alan opetella elämää herkkujen kanssa kohtuukäytön merkeissä. No, helmikuun loppuun asti menen totaalikieltäytyjän voimalla ja murehdin sitten asiaa, huomattavasti kevyempänä.

Iloa viikkoonne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti