sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Talviurheilua

Mikä mahtava viikonloppu! Olen ollut aina enemmän peiton alla pötköttäjä ja teetä lipittävä nautiskelija kuin ulkoilmassa viihtyvä reippailija. Mutta eilen ja tänään on tapahtunut kummia, olemme olleet aamupäivät takapihalla hiihtämässä! Poju sai isovanhemmiltaan uudet hiihtovälineet ja tein takapihallemme kaksi latua. Vaikka asumme kerrostalossa, takapihalta aukeaa puistoalue, lähinnä sellaista peltoa, mutta sinne sai tehtyä mainiot ladut, mitä nyt talventörröttäjät pilkistävät hangen alta. Tänään hiihto oli entistä hauskempaa, sillä seuranamme oli toinen pikkupoika (joka on adoptoitu ihan samasta lastenkodista kuin minunkin pojuni:) äitinsä kanssa ja voi sitä naurun määrää! Mallioppiminen on myös todella tehokasta; eilen poju ei päässyt kaaduttuaan itse ylös, mutta tänään kaverin innostamana nousi reippaasti ihan itse pystyyn!

Eilen olimme päiväunien jälkeen vielä luistelemassa ja se olikin nuorelle miehelle ihan ensimmäinen kerta jäällä. Luistimet jalassa jäntevästä ja sporttisesta pojasta tuntui tulevan ihan makaroonia, mutta hetken harjoittelun jälkeen poju alkoi hoksata luistelun idean. Ihan mahtavaa! Tänään on vielä luistelutreffit toisen ystävän kanssa ja sen jälkeen tullaankin meille pannarille!

Ihan parasta tuossa hiihdossa ja luistelussa on se, että ne ovat asioita, joita voimme puuhailla yhdessä ulkona. En edes haaveile tässä elämäntilanteessa pääseväni yksin ladulle tai lenkille, vaan liikunta on nyt yhdessä lapsen kanssa liikkumista. Pari vuotta kun menee, saan luultavasti hiihtää hiki hatussa pysyäkseni pojun tahdissa!

Kävin kehonkoostumusmittauksessa ja saldo on nyt -2kg ja lihasmassaa on tullut laihtumisesta huolimatta kilo lisää! Uusi mittaus on neljän viikon päästä ja nyt yritän ihan tosissani saada tuloksia siihen mennessä...

Opintovapaan myötä sunnuntain töihinpaluuahdistus on kadonnut! Vaikka työ onkin mielekäs, on silti aina haikeaa lipua viikonlopusta takaisin arkiseen aherrukseen. Toisin on opintovapaalla, tämä tosiaan tuntuu vapaalta, vaikka harjoittelujakso on meneillään ja tekemättömät tehtävät ja lukemattomat kirjat odottavat omassa kasassaan.

Ei muuta kuin hyvää alkavaa viikkoa ja havuja...perkele!

1 kommentti:

  1. Onnittelut hyvistä tuloksista!

    Mä en todellakaan ole mikään talvi-ihminen, mutta olen skarpannut tällä viikolla ja käynyt lähes päivittäin lenkillä :0)

    VastaaPoista