lauantai 20. huhtikuuta 2013

Voimaolento

Ben Furmanin muksuopin mukaan lapsen ongelma muunnetaan opittavaksi taidoksi. Muksuopissa lapsella voi olla apuna jokin voimaolento, joka auttaa lasta taidon oppimisessa.

Minulla on ongelmakokonaisuus nimeltä saamattomuus, mukavuudenhaluisuus ja jätetään se huomiseksi. Olen kääntänyt tämän opittavaksi taidoksi, joka on nimeltään toimeen tarttuva puuhakkuus. Minun taskussani on myös voimaolento. Se on Olga Temonen. Esimerkiksi tänään aamulla en olisi mitenkään viitsinyt tyhjätä tiskikonetta ja laittaa likaisia astioita koneeseen. Siinä kun mietin asiaa edessäni mieltä rassaava näky tiskipöydällä, mieleeni nousi Olga Temonen. Olga ei varmaankaan mieti viitsisikö sitä tyhjentää tiskaria vai ei. Olga olisi jo käynyt lypsyllä, keittänyt spelttipuurot neljälle lapselleen ja ehkä uunissa muhisi jo jokin pataruoka. Ja sen tiskarin Olga olisi tyhjentänyt vauva kainalossa, puuroa hämmennellen, ikään kuin ohi mennen. Eikä siis niin, että päivän työ on kuulkaa tehty, kun tiskari on tyhjennetty ja täytetty.

Voimaolento todella toimii. Tyhjensin koneen. Huomenna aamulla Olgan on tarkoitus innostaa minut siivoamaan eteisen kaapit.4 kommenttia:

 1. Hei mäkin otan ton ajatuksen itselleni! Olga saa huomenna motivoida muakin ylittämään itseni ( eli tekemään jollekin muulle jotain ihan normaalia :))

  VastaaPoista
 2. täälläkin olisi tarvetta mentaaliselle olgalle... touhukasta päivää!

  VastaaPoista
 3. Blogissani käynnissä arvonta johon voit osallistua vaikka vain yhdellä arvalla :) tuu kurkkaamaan! http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/04/jeriika-arvonta.html

  VastaaPoista
 4. Käske sen jälkeen Olga tänne! On meinaan juuri eteisen kaapit meilläkin Olgan tarpeessa.

  VastaaPoista