keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Uutta puhtia

Huh miten syksyn pimeys on niellyt voimia ja iltaisin jaksaa lähinnä käpertyä sohvan pohjalle neulomaan. Ensimmäisestä opintojaksosta saatu mainio arvosana tuli juuri parahiksi piristämään ja antamaan potkua kasautuvien tehtävien tekemiseksi. Mutta sohvanpohjalle ja sukkapuikoille pitäisi heittää hetkeksi hyvästit...

Painonpudotus on saamassa uutta puhtia! Liityin Extravaganzan painonpudotusryhmään. Pari viikkoa uutta elämää on taas takana ja painoa on pudonnut maltillisesti puolen kilon viikkovauhtia. En syö niitä pusseja ja patukoita, vaan ihan ehtaa ruokaa. Mistään en ole luopunut, suklaata saatan syödä edelleen päivittäin. Noudattamalla tarkasti ruokavalio-ohjeistusta laihtuisi varmasti nopeammallakin vauhdilla, mutta syön vähän enemmän kuin ohjeessa. Jospa tällä keinolla kiusaukset eivät muodostuisi liian isoiksi ja jaksaisin tämän kaiken pimeyden, opiskelun ja työnteon lomassa paneutua tähänkin.

Paikkakunnallani oli niin hyvä tarjous, että jopa tällaisella opiskelijalla oli varaa ryhtyä tähän (varsinkin, kun päätin tuhlata veronpalautukset itseeni laihdutuksen muodossa, enkä joululahjoihin!). Käytännössä ryhmätapaamisia on joka toinen viikko ja kehonkoostumusmittaus tehdään kerran kuussa. Iltaisin ennen nukahtamista kuuntelen sängyssä ohjelmaan kuuluvaa rentoutuslevyä. Kuukausimaksuun kuuluu vapaa kuntosalin käyttö ja erilaiset ohjatut ryhmätunnit, mutta niiden pariin ajattelin uskaltautua vasta vuoden lopussa. Askel kerrallaan. Vaikka tiedän, että liikunta tekee hyvää ja auttaa ja vauhdittaakin painonpudotusta, en vain ole henkisesti valmis marssimaan trikoot päällä salille tässä kuosissa ja tällä kunnolla.

Tähän laihdutussysteemiin sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Se tuntuu hyvältä ajatukselta ja ajattelen niin, että minulla on (ainakin) vuosi aikaa päästä tavoitteeseen ja opetella uusia elämäntapoja. Vaikka myönnän kyllä, että aluksi ajatus vuoden mittaisesta sitoutumisestä ärsytti. Mutta nyt ei ole kyse tahdonvoimasta, vaan siitä, että todella sitoudun tähän. Sitoudun käymään tapaamisissa, sitoudun opettelemaan uusia ruokailutottumuksia, sitoudun ottamaan askeleita kohti liikunnallisempaa elämäntapaa ja sitoudun tekemään henkisen valmennuksen tehtäviä.

Jokainen pudotettu gramma ja suoritettu opintopiste vie lähemmäs tavoitetta. Ja pian voi kaivaa joulukalenterin esiin ja jokaisen yllätyksen myötä on lähempänä vuoden tunnelmallisinta juhlaa. Joulua ja kilojen katoamista odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti